Oletko hankkimassa autoa Ruotsista?

— AMMATTITAITOINEN JA EDULLINEN —

VM Motorelle asiakas on aina tärkein. Räätälöimme tarvittavan palvelun asiakkaan tarpeiden mukaan niin ettei ylimääräisiä kustannuksia tai ikäviä yllätyksiä auton hankinnassa pääse syntymään. Ostamme ajoneuvoja koko Ruotsin alueelta kilpailukykyisin hinnoin. Alempana tarkempaa tietoa miten prosessi etenee käytännössä.

LINKKEJÄ AUTONMYYNTISIVUILLE

Tässä kaksi Ruotsin suurinta ja suosituinta autonmyynti sivustoa

Blocket.se

Bytbil.se


VEROHALLINTO

Autoverotusta koskevissa asioissa auttaa verohallinnon palvelunumero 029 497 150, arkisin klo 9:00-16:15

Autoverotuksen sähköiset palvelut löydätte täältä


Koko prosessi käytännössä

Sopivan auton löydyttyä tarkastamme sen historian. Jos auto vaikuttaa tämän jälkeen sopivalta, siirrätte ostamiseen käytettävän rahasumman yrityksemme tilille Ruotsiin (Joissakin tapauksissa rahat voidaan siirtää suoraan myyjän tilille).  Kun rahat ovat siirtyneet tilillemme (normaalisti 1-4 päivää) sovimme auton myyjän kanssa tapaamisen.

Tarkastamme auton ja koeajamme auton jonka jälkeen olemme teihin yhteydessä puhelimitse ja teemme yhdessä päätöksen ostamisesta. Huomaattehan että auto tuodaan ennalta sovittuun paikkaan ajamalla.

Auton mukana toimitetaan kaksiosainen rekisteriote josta selviää auton tekniset tiedot, käyttöönottopäivä ja CO2 päästötiedot. Edellä mainitut tiedot tarvitaan auton rekisteröimiseen Suomessa. Lisäksi toimitamme kauppakirjan ja laskun tuontikuluista.

Huom! Ennen kuin lähdette autolla liikenteeseen, huolehtikaa että olette tehneet käyttöönottoilmoituksen verohallinnolle ja hankkineet voimassa olevan liikenne vakuutuksen/ siirtovakuutuksen. 

Auton verotus

Autoveroilmoitus liitteineen tulee toimittaa verohallinnolle viiden päivän kuluessa auton käyttöönottoilmoituksen antamisesta. Tietoa autoveropalvelusta

Palvelun kautta tehdystä autoveroilmoituksesta saatte verotuspäätöksen sähköisesti.  Autovero on maksettava 15 päivän kuluessa verotuspäätöksen saapumisesta. ja auton käyttöoikeus päättyy viimeistään autoveromaksun eräpäivänä.


Rekisteröinti Suomeen

Auton rekisteröinnin edellytyksenä on että autovero on maksettu ja autolle on hyväksytysti rekisteröintikatsastettu.


Rekisteröintikatsastus

Auto on rekisteröintikatsastettava katsastusasemalla ennen rekisteröintiä. Voit tehdä ajoneuvollesi rekisteröintikatsastuksen maahantuonnin jälkeen jo ennen verotuksen toimittamista.

Liitä kopio rekisteröintikatsastustodistuksesta autoveroilmoitukseen. Tämä nopeuttaa autoverotuspäätöksen saamista. 


Rekisteröinti


Autoveroilmoituspalvelun kautta maksettaessa rekisteröintilupa näkyy välittömästi maksun jälkeen Trafilla. Maksaminen ilmoituspalvelun kautta on mahdollista eräpäivään saakka.

Verkkopankin kautta maksettaessa maksumerkintä näkyy 1-3 päivän viiveellä, jolloin rekisteröintiluvan lähettäminen kestää pidempään kuin ilmoittamispalvelun kautta maksettaessa.

Ajoneuvo rekisteröidään Suomeen katsastustoimipaikassa. Ajoneuvorekisteriin merkityn ajoneuvon omistajan tulee olla autoveropäätöksessä mainittu verovelvollinen.